Zaaiinstructie per bloemenmengsel

Het geheim van een weelderige bloemenvegatie begint bij de juiste zaai instructies. Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of net begint met groene vingers, deze tips helpen je om het beste resultaat te behalen met je zaadmengsel.

Vb2 Vlinder en bijenmengsel
VB2 Vlinder- en bijenmengsel droge grond
Zaaiinformatie:
Zaaitijd: maart tot oktober.
Zaaidichtheid: 20-200g/m2 voor resp. extensief en intensief gebruik. Gemiddeld 1g/m2
Beheer: zonder grondbewerking verdwijnen 1-jarige soorten geleidelijk na het 1e jaar.
Het vlinder- en bijenmengsel voor droge grond is een ideale keuze om vlinders en bijen naar je tuin te trekken. Zaaien kan van maart tot oktober, en een gemiddelde zaaidichtheid van 100 gram per 100 vierkante meter (1g/m2) wordt aanbevolen. Houd er rekening mee dat zonder grondbewerking de eenjarige soorten na het eerste jaar geleidelijk zullen verdwijnen. Om de bloemrijke pracht te behouden, is het raadzaam om jaarlijks opnieuw te zaaien en passend beheer uit te voeren.
Vb1 Vlinder en bijenmengsel
VB1 Vlinder- en bijenmengsel vochtige grond
Zaaiinformatie:
Zaaitijd: maart tot oktober.
Zaaidichtheid: 20-200g per 100m2 voor resp. extensief en intensief gebruik. Gemiddeld 1g/m2.
Het vlinder- en bijenmengsel vochtige grond is buitengewoon specifiek samengesteld om insecten aan te trekken. Dit maakt het een waar paradijs voor vlinders, wilde bijen, hommels en andere insecten. Zaaien kan plaatsvinden van maart tot oktober.De aanbevolen zaaidichtheid van het vlinder- en bijenmengsel vochtige grond varieert van 20 tot 200 gram per 100 vierkante meter, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, of het nu extensief of intensief is. Gemiddeld wordt echter 100 gram per 100 vierkante meter (1g/m2) aanbevolen, waarmee je een prachtige en insectvriendelijke omgeving creëert in vochtige gronden.
S1 Snijbloemenmengsel
S1 Snijbloemenmengsel
Zaaiinformatie:
Zaaitijd: maart tot oktober
Zaaidichtheid: Gemiddeld 1g/1m2, max. 2g/m2.
Het snijbloemenmengsel is een mengsel dat zowel kleur geeft aan de tuin of openbare ruimte en op de vaas. Het snijbloemenmengsel is geschikt voor het snijden van verse bloemen. Dit mengsel kan het hele jaar door worden gezaaid, maar de voorkeur gaat uit naar de nazomer of het vroege voorjaar. De aanbevolen zaaidichtheid ligt gemiddeld op 1 gram per vierkante meter (1g/m2), met een maximum van 2 gram per vierkante meter (2g/m2). Hiermee kun je prachtige bloemen telen die perfect zijn voor boeketten en bloemstukken.