Aanbevolen links

Aanbevolen links naar tuinen, kwekerijen, vakgroepen en nog meer

Deltaplan Biodiversiteitsherstel
Herstel van biodiversiteit is van belang voor een rijkere natuur én is ook de basis voor ons welzijn en onze welvaart. Ondanks jarenlange inspanningen van veel grondgebruikers wordt nog niet het gewenste resultaat bereikt. Daarom hebben de deelnemende partijen voor het eerst de handen ineengeslagen om samen te werken aan een concrete aanpak die wél het verschil gaat maken.

Biotuinwijzer
Een website voor natuurlijk en biologisch tuinieren.
Informatie over allerlei dingen die handig zijn voor biologisch tuinieren.

Drachtplanten gids voor bijen
plek waar het elke dag een feest is om van die bloeiende bloem of het fascinerende diertje te genieten, staat mij voor ogen als ik een tuin voor u ontwerp.

European Native Seed Producers Association
ENSPA represents the interests of companies and other organisations producing seeds of native European plants.

Flora van Nederland
De biologen Maurice Martens en Herman van Wissen zijn in 2008 gestart met de website Flora van Nederland. Deze Plantenatlas met persoonlijke video uitleg door Maurice Martens en Gerard Bögemann is voor iedereen die op een gemakkelijke en leuke wijze kennis wil opdoen over wilde planten in ons land. Deze plantenspecialisten hebben meer dan 25 jaar Flora cursussen verzorgd aan de Radboud Universiteit en duizenden studenten wegwijs gemaakt in de Biodiversiteit. Flora van Nederland maakt gebruik van in eigen beheer geproduceerde plantenpaspoorten met unieke flora video’s en foto’s met uitgebreide uitleg om planten te leren herkennen.

Bovendien heeft het team van Flora van Nederland een gebruiksvriendelijke en leerzame zoekfunctie ontwikkeld. Zij maken hierbij gebruik van een indeling die grotendeels uitgaat van de Plantengemeenschappen zoals Victor Westhoff en Joop Schaminée die beschreven hebben. Ook naar de waardevolle ecologische gegevens uit de Oecologische Flora van Eddy Weeda et al. , Heukels “Flora van Nederland” R. van der Meijden 23e druk en Heimans Heinsius Thijssen “Geillustreerde flora van Nederland” 22e en 23e druk wordt verwezen. Verdere beschrijvingen en foto’s van inheemse plantensoorten zijn ook beschikbaar op de sites Wilde-planten van Klaas Dijkstra, Nederlands Soortenregister en Verspreidingsatlas van Floron.

Het Levend Archief
Het Levend Archief is een project dat zich focust op het verzamelen, opkweken en opslaan van zaden van inheemse plantensoorten met als belangrijkste aspect dat het materiaal van Nederlandse oorsprong is. Het voornaamste doel van dit project is het veilig stellen van inheemse plantensoorten, zodat wanneer bronpopulaties dreigen te verdwijnen, we genetisch identiek zaad kunnen gebruiken om de populaties te redden. De zaden worden opgeslagen in een grote koelcel, zodat zij meerdere jaren bewaard kunnen blijven.

Organicseeds
Voor telers van biologische gewassen en andere afnemers van biologisch uitgangsmateriaal.

Stichting OASE
Stichting voor vrienden van natuurrijke tuinen, parken en plantsoenen.

Tuinen van Weldadigheid
Op een bijzonder historische plaats, omzoomd door bos en majestueuze beuken- en eikenlanen, werken we hard aan onze bijzondere groententuin. Bijzonder in die zin dat wij allerlei producten telen die je in de winkel niet kunt vinden. Omdat ze vergeten zijn, exotisch of gewoon nog niet ontdekt. Bijzonder ook omdat we er mooie tuinen van maken waarin groenten de hoofdrol spelen. In samenspel met vele soorten fruit, kruiden en bloemen vormen zij een smakelijke aanblik.

Wilde Weelde, Vakgroep Natuurrijke Omgeving
Wilde Weelde is een vereniging van vakbekwame mensen die werken in de groene sector. Zij zijn o.a. deskundig in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van natuurrijke tuinen, parken en landschappen, plaatsen waar planten, dieren en mensen zich thuis voelen.

1st Resources
webdesign, restylen en development