De Bolderik is op zoek naar telers van wilde bloemenzaden en we willen de bijen en vlinders nog meer in het zonnetje zetten!

Vorig jaar hebben wij na 11 jaar, onze activiteiten van De Bolderik in Abbekerk beeindigd en zijn wij verhuisd naar Onderdijk (Wervershoof). Inmiddels is het grootste deel van het terrein weer ingericht. In Onderdijk hadden wij al een schuur in gebruik voor de verwerking en opslag van onze zaden. We gebruiken nu ook het er achter gelegen land. We zijn van lichte zavelgrond naar zware kleigrond verhuisd, dus ons teeltplan en manier van werken hebben we enigzins aan moeten passen. Sommige soorten zullen het nu beter doen, andere zoals zandblauwtje juist niet. Op de kwekerij willen we nog meer rekening houden met de natuur, nog meer plekjes voor egels, bijen, vlinders etc.

Daarnaast willen we nog meer aandacht vragen voor de bijen en de vlinders die het elk jaar moeilijker krijgen. Bij de museumstoomtram hebben we geadviseerd bij het inzaaien van de 1e stukjes “bijenbloemenweide”. Als iedereen wat meer rekening met ze houdt bv. met de keuze van de planten, of een plekje achteraan in de tuin iets minder netjes houden door wat hoopjes snoeiafval van planten of struiken te laten liggen. Wilt u wat meer weten hoe u de vlinders en de bijen kunt helpen?